Afsluiting muziekproject voor groep 5 en 6

Wat is de tijd weer snel gegaan. Het is alweer de laatste week voor de kerstvakantie. In september zijn de groepen 5 en 6 gestart met het muziekproject in samenwerking met de Koninklijke Harmonie Doorn.

Rond de herfstvakantie had ik al een verslagje gemaakt over de eerste fase. Groep 5 maakte kennis met alle blaasinstrumenten en daar zijn we na de herfstvakantie ook nog mee door gegaan.  De laatste twee lessen werden besteed aan het voorbereiden van de presentatie. Ieder kind uit groep 5 mocht kiezen op welk instrument ze de presentatie wilden spelen. Uiteindelijk hadden we Trompetten, Baritons, Saxofoons, Klarinetten, Blokfluit en Slagwerk.Met groep 6 waren we rond de herfstvakantie zover dat iedereen 5 noten kon spelen op het instrument waar ze alle weken ook op zouden spelen. Dat was al een hele prestatie! Na de herfstvakantie zijn we met groep 6 meer liedjes gaan spelen want met 5 noten kan je al heel wat stukjes aan. De laatste lessen werden ook besteed aan het voorbereiden van de presentatie.

En toen was het ineens alweer 18 december. Inderdaad, de tijd is snel gegaan want het was alweer tijd voor de eindpresentatie.De kinderen van groep 5 hadden 3 stukken voorbereid. Ze speelden Strange Noice Festival, Eye of the Tiger en een heuse klassieker, We Will Rock You van Queen. De kinderen van groep 5 hebben dat echt super gedaan! Leuk ook dat er zoveel belangstelling was van ouders en opa’s en oma’s! Met groep 6 hebben we het publiek laten zien hoe je het leren bespelen van een instrument opbouwt. Het begint met 1 noot en we breiden dan steeds meer uit. Uiteindelijk bleek de grote hit van de middag Mieke heeft een Lammetje te zijn. Die hebben jullie uiteindelijk supersnel kunnen spelen maar  ook de andere stukjes (het waren er 14!) gingen erg goed. Ook bij de presentatie van groep 6 was veel publiek. Echt super leuk!
Zowel groep 5 als groep 6 werden beloond met een mooi applaus van het publiek en Martijn en ik (Casper)  hebben heel veel leuke reacties over jullie optreden ontvangen.

Martijn en ik zijn echt supertrots op beide groepen. Wij hebben het echt een fantastisch project gevonden en wij hebben de kinderen ook iedere week zien genieten van het maken van muziek. De instrumenten moesten deze keer allemaal weer bij de harmonie blijven. Wij hopen natuurlijk dat er kinderen zijn die het leuk vinden om muziek te blijven maken. Wij willen jullie daar graag de gelegenheid voor blijven geven. Daar hebben de kinderen allemaal al wat informatie over mee naar huis gehad. Bij de harmonie zorgen we ervoor dat leerlingen de meeste instrumenten in bruikleen kunnen gebruiken.

Wil je meer willen weten over de harmonie of over het volgen van muzieklessen dan kan je altijd kijken op deze website bij muzieklessen.  Voor meer informatie kun je ook een mailtje sturen naar secretaris@koninklijkeharmoniedoorn.nl

Groep 5 en 6, complimenten voor wat jullie hebben neergezet!  Martijn en ik kijken terug op een heel mooi project met jullie. Allemaal een hele fijne kerstvakantie en hopelijk zien wij jullie nog eens terug.

Martijn en Casper