Concours Schiedam: tamboers plaatsen zich opnieuw voor NK!

Na een lange en gedegen voorbereiding met instructeur Ed van Kommer traden onze tamboers van de Koninklijke Harmonie Doorn vandaag aan tijdens het jaarlijkse Marching & Music-en Showconcours in Schiedam. Het doel was om net als vorig jaar plaatsing voor het Nederlands Kampioenschap te realiseren.

Onder leiding van tambour-maître Gijsbert Drost zetten de tamboers een erg keurig optreden neer. De mannen brachten Switch(J. Schipper) en  Zien is Horen (E. van Kommer) marcherend ten gehore. Dat werd gewaardeerd met een score van 87,33 punten. Goed voor een 1e prijs en plaatsing voor het NK! Van harte gefeliciteerd mannen, de KHD is trots op jullie!

Het commentaar op Korpsmuziek.nl was lovend:
“Opgemarcheerd met een stevige versie van Long John neemt de slagwerkgroep van Koninklijk Muziekgezelschap De Harmonie uit Doorn plaats in voor hun deelname aan dit concours. Deze muzikanten zijn erg sterk in het maken van verschil tussen de dynamieken. De exercitie wordt zeer beheerst uitgevoerd. Diagonale zijn goed zichtbaar en de tambour-maître leidt de groep zeer gedisciplineerd. Keurige bochten en counters waarbij de diagonalen netjes blijven. In de tweede mars komt de groep tot een compact blok en marcheert door met kleine stappen. Ook daarbij zeer zacht gespeeld om de rand van de trom. Een keurig uitgevoerde slowpass gaat aan het halthouden vooraf. Keurig optreden.”

Bekijk de foto`s >>