Geweldig optreden tijdens Bloemencorso Bollenstreek

Een omvangrijk orkest van de Koninklijke Harmonie Doorn trad zaterdag 25 april op tijdens het Bloemencorso Bollenstreek. De KHD liep mee in de etappe van Voorhout naar Sassenheim, goed voor een afstand van ongeveer 5 kilometer.

Na de mooie lentedagen van de week ervoor was het zaterdag iets koeler en grijs, maar gelukkig was het wel droog. Voor de orkestleden van de KHD prima omstandigheden voor hun optreden. Ook het thema ‘200 jaar Koninkrijk’ van het Bloemencorso Bollenstreek paste als gegoten bij de Koninklijke Harmonie Doorn.

De dag begon al vroeg. Om 8 uur werd er verzameld in Doorn voor een busreis voor iets minder dan anderhalf uur. Eenmaal aangekomen in Voorhout was het wachten totdat  het corso arriveerde en het orkest kon invoegen. Tussen de prachtig versierde wagens en praalwagens bracht de KHD stukken ten gehore zoals Long Street Dixie, Step out & Swing, Thriller en Rolling in the Deep. De publieke belangstelling was massaal, soms waande het orkest zich even in de Tour de France door de grote hoeveelheid toeschouwers langs de kant.

Na ruim anderhalf uur bereikte het corso Sassenheim. Dit betekende het pauzemoment voor het corso en tegelijkertijd het eindpunt voor de Koninklijke Harmonie Doorn. Enigszins vermoeid, maar erg tevreden werd de terugreis naar Doorn gemaakt.

Bekijk de foto`s  van dit optreden >>

Videomateriaal