Notenkrakers

Ons opleidingsorkest “De Notenkrakers” bestaat vooral uit beginnende muzikanten, die les volgen binnen of buiten de vereniging. Hier leren ze hoe het is om in een groep te spelen, en krijgen ze de kans om in een opbouwende setting hun kennen en kunnen te laten zien. Iedereen is welkom: van jong tot oud, van beginnend tot gevorderd!

De muziek die de Notenkrakers spelen zijn vaak arrangementen van bekende nummers, met variërende genres: jazz, pop, rock, maar ook bijvoorbeeld filmmuziek. Ze treden vaak op bij evenementen zoals Doorn Doet, open dagen van de vereniging en voorspeeldagen. De afgelopen jaren zien we vooral veel leerlingen erbij komen die les hebben in klarinet, saxofoon, trompet, euphonium, en slagwerk. Zij worden ondersteund door ‘de oude rotjes in het vak’, die ook spelen in het grote orkest. Over het algemeen is er een levendige sfeer, en de progressie die de Notenkrakers maken met hun stukken kan zelfs de volwassenen jaloers maken!

Wil je meer informatie? Kom dan eens langs bij een van de repetities (vrijdagavond, 19.00-19.45) of mail naar onze secretaris (secretaris@koninklijkeharmoniedoorn.nl).