Optredens Koningsdag groot succes!

De zon scheen volop, de opkomst was fantastisch en de muziek klonk geweldig. Een prachtige Koningsdag 2014 in Doorn. Als Koninklijke Harmonie Doorn verzorgden we 4 optredens.

Het was niet alleen wennen dat we geen Koninginnedag meer vieren, ook voor de KHD was het op Koningsdag even wennen. Tambour-maître Gijsbert Drost moest de optredens op deze dag noodgedwongen aan zich voorbij laten gaan en werd met verve vervangen door Marijn van Trier.

Om 9.00 uur werd er verzameld bij het clubgebouw en enkele minuten later vertrok een grote groep muzikanten richting het Cultuurhuis voor het eerste optreden van de dag. Na enkele toespraken was het tijd voor het hijsen van de vlag, het Wilhelmus en natuurlijk het oplaten van de ballonnen. Vervolgens ging de KHD voorop in een muzikale tocht door Doorn. Achter de KHD vormde zich een grote optocht van vrolijk uitgedoste kinderen en ouders.

Na de optocht was het tijd voor ons optreden in huize Beatrix. Daar speelden we enkele vrolijke nummers en natuurlijk het Wilhelmus. Na wat drinken en een lekkere tompouce werd koers gezet voor het laatste optreden bij het Zonnehuis. Het publiek genoot zichtbaar van de muziek die onze KHD ten gehore bracht. Rond 12.00 uur zat Koningsdag 2014 er op voor de KHD!

Bekijk de foto`s >>