muziekproject

Presentatie scholentour in samenwerking met De Sterrenboog

Afgelopen dinsdag, 21 mei, was de presentatie van het muziekproject van CbsDe Sterrenboog in samenwerking met de Koninklijke Harmonie Doorn. Deze presentatie was onderdeel van de jaarlijkse muziekavond van de Sterrenboog. De groepen 5 en 6 van de Sterrenboog hebben drie maanden klassikaal les gehad op blaasinstrumenten en slagwerk. Tijdens de lessen zijn er een aantal stukken ingestudeerd en die hebben de kinderen deze avond gespeeld. De presentatie werd in de zaal van het Revius Lyceum Doorn gehouden. De vele enthousiaste ouders en andere belangstellenden hebben gezien en gehoord dat de kinderen het echt super hebben gedaan. Groep 5 speelde Strange Noice Festival, We Will Rock You en Eye of the Tiger. Groep 6 had maar liefst 7 nummers op het programma. Beide groepen kregen een groot en zeer verdiend applaus van de zaal. Ook na afloop ontvingen we vele leuke reacties.

Op dinsdag 28 mei wordt het project helemaal afgesloten met een optreden in het gebouw van de harmonie. Ook hier zijn de ouders, broertjes/zusjes en andere bekenden van de kinderen van harte uitgenodigd. Groep 6 start om 13.10 uur en groep 5 om 14.00 uur.

We hopen natuurlijk dat er kinderen zijn die het leuk vinden om muziek te blijven maken. Bij de harmonie kun je muziekles krijgen van professionele muziekdocenten. 
Weet je nog niet precies welk instrument bij je past, dan kun je altijd proeflessen volgen op de instrumenten die je wil uitproberen. Een instrument krijg je van de harmonie in bruikleen.

Samen muziek maken is natuurlijk het aller leukst. Bij de harmonie hebben we een heel leuk leerlingenorkest, de Notenkrakers. We spelen veel populaire muziek en hier kun je al snel in meespelen.