ticket-voorjaarsconcert

Watch and listen!
The sound of Nature

Een concert dat anders moest worden dan alle andere concerten daarvoor.


Op 27 november 2018 kwam de muziekcommissie voor het eerst bij elkaar om te praten over dit concert. Daar werd het eerste concept gemaakt. Het plan was om een totaal programma te maken waarbij we het traditionele concert programma gingen loslaten. Het publiek moest niet naar de harmonie komen luisteren, nee… het publiek moest het beleven! Daarna  is er heel  veel overlegd. Over de PR, met Huug Duin, over de beelden, over de techniek, over de soliste,  over de begroting en… over nog veel meer. Na ieder overleg kwamen we steeds stappen verder en werd in de vereniging ook steeds meer duidelijk dat er iets bijzonders stond te gebeuren. Er werd een projectmanager in het leven geroepen. Die had het complete overzicht op alles wat er moest gebeuren. Daarnaast werd de PR machine in gang gezet. De muziekcommissie  en de PR commissie is gedurende de hele voorbereiding heel actief geweest. De hele week, bijna iedere dag, ging het door. We zijn zeker hobbels tegen gekomen, maar we hebben het met elkaar allemaal weten op te lossen.

En dan de weg ernaar toe…

Er is best veel van iedereen gevraagd. Iedere week was er nieuws, zowel op social media als op de bok. Er moest PR gemaakt worden door iedereen, iedereen moest  zondag 24 maart vrij houden voor de eerste doorloop en ook op de concertdag zelf moest iedereen beschikbaar zijn. Op 24 maart konden we de eerste beelden zien die bij de verschillende stukken vertoond gingen worden. Die waren door de muziekcommissie uitgezocht en op een hele mooie manier gemonteerd. Echt geweldig!
En dan… 6 april. Zou het lukken om alles wat we hadden bedacht op z’n plek te laten vallen. Achteraf kunnen we zeggen JAZEKER!
Er werd al vroeg opgebouwd. Om 15.00 uur was de generale doorloop en daar was bijna iedereen bij! Helemaal geweldig. Heel goed om zo een concert in te gaan. Om 17.00 waren we klaar, de laatste voorbereidingen doen, eten en dan de zaal open.

Hoeveel publiek zou er komen?
Er stond een rij, en even later een nog langere rij en om 19.50 uur moesten er extra stoelen worden aangesleept en dat drong door bij het orkest en de tamboers. Toen wisten we het zeker… dit gaat heel bijzonder worden. En dat is het geworden! Iedereen heeft op zijn/haar eigen manier een fantastische avond heeft beleefd.  Het hele plaatje klopte en er is op een fantastische manier een muzikale show neergezet.