Weekend in het teken van dodenherdenkingen

De Koninklijke Harmonie Doorn was dit weekend betrokken bij twee dodenherdenkingen. Zaterdagavond waren twee tamboers actief bij de dodenherdenking in Overberg. Zondagavond waren onze tamboers en het orkest betrokken bij de dodenherdenking in Doorn.

Overberg
De dodenherdenking in Overberg haalde de landelijke media, aangezien deze een dag eerder plaatsvond. De herdenking werd bijgewoond door ongeveer 130 mensen. De stille tocht richting het monument werd voorafgegaan door twee tamboers van onze harmonie. Burgemeester Frits Naafs hield een toespraak, waarna de bekende ‘The Last Post’ klonk en om 20.00 uur 2 minuten stilte in acht werd genomen. Vervolgens klonk Het Wilhelmus. Hart van Nederland (SBS6) maakte een korte video over deze herdenking.
Bekijk de video >> (opent in nieuw venster)

Doorn
Zondag speelde het orkest koraalmuziek bij het monument. Vanaf het Cultuurhuis werd een stille tocht ingezet voorafgegaan door twee van onze tamboers. Bij het monument werd een korte toespraak gehouden door een afgevaardigde van de gemeente, gevolgd door het leggen van een krans door de vertegenwoordiger namens de gemeente samen met mevrouw L. Wessels, voorzitter van het Comité 4 mei. Om 20.00 uur was het 2 minuten stil, gevolgd door het zingen van het Wilhelmus. Daarna volgde de kranslegging door enkele scholen en organisaties. Het orkest speelde ondertussen de koraalmuziek totdat de laatste aanwezige vertrokken was.

Bekijk de foto`s >>